UCI Pro Series

2024.05.08 |

logo
blog single

Itt a Tour de Hongrie végleges csapatlistája!

2024-ben nyolc WorldTeam, nyolc ProTeam, három Continental Team és a magyar válogatott küzdhet meg egymással a 45. Tour de Hongrie sárga trikójáért.

A 20 csapatos, 120 fős mezőnyben a sportág krémjét a címvédő UAE Team Emirates, az INEOS Grenadiers, a Jayco AlUla, a Lidl-Trek, a Team dsm-firmenich PostNL, a BORA – hansgrohe, a Bahrain Victorious és az Astana Qazaqstan képviselik majd. A csapatokról részletesebben ide kattintva olvashat.

A verseny legrutinosabb csapata a Polti – Kometa lesz, mely immár hetedik alkalommal vehet részt a Magyar Körön. A skála másik végén az az öt csapat áll, akik első alkalommal látogatnak el a Tour de Hongrie-ra: ők az Euskaltel – Euskadi, a Corratec – Vini Fantini, a TDT – Unibet, a Pierre Baguette és az MBH Bank Colpack Ballan. A ProSeries versenyeken mindössze két külföldi Continental Team rajthoz állása engedélyezett, idén az utóbbi kettőre esett a szervezők választása.

A sztárok névsora idén is tekintélyt parancsoló: az előzetes rajtlisták alapján itt lesz a háromszoros világbajnok Peter Sagan, a harmincnégyszeres Tour de France-szakaszgyőztes Mark Cavendish, az ötszörös Tour de France- és kétszeres Tour de Hongrie-szakaszgyőztes Dylan Groenewegen, a Milánó-Torinó győztes Arvid de Kleijn és a Tour de Hongrie címvédője, Marc Hirschi is!

A 2024-es Tour de Hongrie-n vélhetően 14 hazai bringással találkozhatunk majd. A magyar válogatottban hat, az Epronexben öt (az előzetes rajtlista alapján Karl Ádám, Rózsa Balázs, Árvai Kristóf, Istlstekker Zsolt, Gönczy Gergő), az MBH Bank Colpack Ballanban kettő (Lepold Zoltán, Valent Márk), a Polti - Kométában pedig egy honfitársunk (Fetter Erik) állhat rajthoz.