logo
blog single

Visszatérnek a világsztárok – teljes a Tour de Hongrie mezőnye!

9 WorldTeam, 9 ProTeam, 3 Continental Team és a magyar válogatott vághat neki a 2023-as Magyar Körversenynek.

Az elmúlt években lassan hozzászokhattunk ahhoz, hogy Magyarország évről évre kerékpáros világsztárokat láthat vendégül. Az immár ProSeries kategóriába lépő Tour de Hongrie mezőnye 2023-ban jelentős szintlépésről már nem álmodhatott, hiszen egy évvel korábban is a világ legnagyobb sztárjai érkezhettek hazánkba a Tour de France-ra való felkészülés jegyében, így megfordult nálunk Dylan Groenewegen és Fabio Jakobsen is.

Dylan Groenewegen szakaszgyőzelme a 2022-es Tour de Hongrie 4. szakaszán

A két holland sprintersztár nem csak a Magyar Körön, de később a Tour de France-on is szakaszgyőzelmeket jegyzett, idén pedig megismételnék korábbi sikereiket. Mind a Soudal Quick-Step, mind a Jayco AlUla csapata itt lesz ugyanis a 44. Tour de Hongrie rajtjánál, csak úgy, mint a címvédő INEOS Grenadiers. Összesen kilenc WorldTeam, vagyis a kerékpársport krémjét jelentő elit együttes szerepel majd a mezőnyben: az említett hármason kívül a Trek – Segafredo, az Alpecin – Deceuninck, a Bahrain Victorious, a BORA – hansgrohe, a Team DSM és az UAE Team Emirates.

Fabio Jakobsen szakaszgyőzelme a 2022-es Tour de Hongrie 3. szakaszán

Hatalmas öröm a hazai kerékpársport számára, hogy 2019 óta először újra lesz magyar kontinentális csapat a mezőnyben! Az Epronex – Hungary Cycling Team 2016 és 2017 után harmadszor szerepelhet a rajtlistán. Magyar versenyzőkből mellettük sem lesz hiány: az Epronex és a magyar válogatott hatosa mellett Peák Barnabás (Human Powered Health) és Kusztor Péter (Team Novo Nordisk) is rajthoz állhat majd, csak úgy, mint Dina Márton (ATT Investments), Lepold Zoltán és Móré-Gosselin Olivier (Sofer – Savini Due – OMZ).

Dina Márton, a 2022-es Tour de Hongrie legjobb magyar versenyzője

Az előzetes rajtlisták alapján sztárokból sem lesz hiány: bár a címvédő Eddie Dunbar vélhetően a Giro d’Italián bizonyíthat majd, Groenewegen és Jakobsen mellett itt lehet a mezőnyben az olimpiai ezüstérmes Jakob Fuglsang, az Európa-bajnok Matteo Trentin, a pánamerikai bajnok Juan Sebastian Molano, a pályakerékpáros Európa-bajnok Rui és Ivo Oliveira, a Milánó – Torinó friss győztese, Arvid de Kleijn, és az új-zélandi összetett menő George Bennett is.

A 2022-es Tour de Hongrie megkülönböztető trikósai: Aaron van Poucke (piros), Eddie Dunbar (sárga), Fabio Jakobsen (zöld), Dina Márton (fehér)

A 44. Tour de Hongrie versenyére 2023. május 10. és 14. között kerül sor, 22 csapat részvételével: