logo
blog single

"Sokszor számolnak velem, mint összetett menővel"

Új színekben érkezik a 44. Tour de Hongrie-ra a verseny korábbi ezüstérmese, Dina Márton. Csapata, az ATT Investments hivatalosan is tagja lesz a ProSeries viadal mezőnyének - a magyar klasszissal a bejelentés apropóján beszélgettünk.

Kevés idő telt még el mióta új csapatod, az ATT Investments tagja vagy - mik az első benyomások? 

„Az ATT egy nagy ütemben fejlődő, fiatal, kontinentális csapat. Nagyon örültem, hogy rendkívül hamar sikerült velük megegyeznem, és az eddigi tapasztalataim alapján jó döntést hoztam. Teljesen más kultúrába csöppentem bele, ami nem csak új motivációt ad, de biztos vagyok benne, hogy a személyiségfejlődésemhez is hozzátesz. Már novemberben volt két csapatépítő jellegű, túrázós és montis edzőtáborunk, amivel a csapategységet akarták minél jobban megerősíteni. Számomra megdöbbentő volt, milyen profi a szakmai háttér, ami ebben a csapatban van, de mellette mégsem vagyunk nagyon szigorúan fogva, ami a hangulatnak nagyon jót tesz. Számomra a legfontosabb volt, hogy ismét megtaláljam önmagam, és élvezzem a csapattal töltött időt, ami itt 100%-ban megvan."

Hogyan zajlik a felkészülésed a szezonra?

„Teljesen más módon készülök a szezonra, mint eddig. Az elmúlt években már novembertől teljes erőbedobással edzettem, és januárra el is értem a csúcsformámat, ami láthatóan hiba volt, mert nem tartott ki olyan hosszan. Az idei szezont az eddig megszokottakhoz képest jóval később, csak március elején kezdem, ezért kicsit jobban kiélveztem az „offseasont”. Ez nem jelenti azt, hogy lazsáltam: száz óra körüli edzéssel zártam a decembert, ami ugyanannyi, mint tavaly, csak az intenzitás alacsonyabb volt. Ezen kívül végre lehetőségem nyílt ismét sítúrázni, montizni egy kicsit, illetve cyclo-cross versenyeken indulni, amik már nagyon hiányoztak. A Cyclo-Cross Országos Bajnokság után egyből kirepültem Spanyolországba egyéni edzőtáborba, majd februárban megyek megint a csapattal, a márciusi szezon start előtt. Egyébként az idei szezonban Kenyeres Ábel segít a kerékpáros edzésekben, és Kriván András irányítja az erőnléti munkát."

Mik lesznek idén az első versenyeid? Elégedett vagy a versenynaptáraddal?

„Nagy valószínűséggel Rodoszon kezdem a szezont, de az utána lévő programomat még nem tudom. Nagyon sok versenyünk lesz, és sokszor számolnak velem, mint összetett menővel. A szezon első felében sok francia versenyre számítok, a csúcspont pedig a Tour de Hongrie lesz. Márciustól szeptemberig nem lesz megállás, folyamatosan versenyzünk majd. Bőven lesznek nívós versenyek, ahol, ha elég erős leszek, meg tudom mutatni magam. Ezeket figyelembe véve tökéletesen elégedett lehetek!" 

A Tour de Hongrie-n két hegyi etap is lesz, mit jelent ez számodra?

„A Tour de Hongrie mindig közel állt a szívemhez, és kiemelt szerepet kapott a versenynaptáramban. Amikor a dobogón végeztem, akkor is nehezebb volt az útvonal, ami nekem jobban fekszik, úgyhogy nagyon örülök ennek a hírnek! Magyarországon nincsenek rettenetesen nagy hegyek, de nincs is szükség rájuk, anélkül is rendkívül nehéz, hegyes szakaszokat lehet csinálni." 

Milyen eredménnyel lennél elégedett a Tour de Hongrie-n?

„Elégedett lennék egy szép összetett eredménnyel, egy trikóval, és ha a csapat több dobogós helyezést is elérne."