logo
blog single

Itt a százéves Tour de Hongrie időpontja!

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) kihirdette 2025-ös ProSeries versenynaptárát, melyben a 46. Tour de Hongrie május 14. és 18. között kapott helyet.

A Magyar Országúti Kerékpáros Körverseny ezúttal is ötnapos lesz. A viadal szakmai színvonala az elmúlt években dinamikusan emelkedett, 2023-ban pedig kiérdemelte a ProSeries státuszt. Azóta olyan világsztárok fordultak meg hazánkban, mint a Tour de France-győztes Egan Bernal, a háromszoros világbajnok Peter Sagan vagy a 35-szörös Tour de France-szakaszgyőztes Sir Mark Cavendish. Az összetett verseny címvédője a belga Thibau Nys. Az eseményt a világ 190 országában tévénézők milliói követik figyelemmel évről évre, kiemelt médiapartner az Eurosport és az M4 Sport csatorna, amely a rajttól a célig élőben közvetíti az egyes szakaszokat. 

A verseny jövőre a századik születésnapját ünnepli, az első Tour de Hongrie ugyanis 1925-ben került megrendezésre, amikor is a budapesti Gellért térről indult a mezőny háromnapos, 510 km-es útjára. Az évforduló apropóján számos különlegességgel készülnek a szervezők, akik az útvonalról és az érkező csapatokról a következő hónapokban nyújtanak tájékoztatást.