logo
blog single

Csapatbemutatóval indult a Tour de Hongrie programja

A hajdúszoboszlói Szent István Parkban került megrendezésre a 45. Magyar Kerékpáros Körverseny csapatbemutatója. Május 8-án kezdődhet a küzdelem a sárga mezért.

Az M4 Sport által élőben közvetített csapatbemutatón a nyolc WorldTeamből, nyolc ProTeamből, három kontinentális csapatból és a magyar válogatottból álló mezőny 119 versenyzője tette tiszteletét, hogy első alkalommal üdvözölhessék a magyar szurkolókat.

A helyszínen a műsorvezető, Székely Dávid és a főszervező, Eisenkrammer Károly köszöntötte az egybegyűlteket. A Vuelta SE Passion Tánccsoportjának produkcióját követően a Tour de Hongrie 2024-es megkülönböztető mezei kerültek bemutatásra. Ahogy az utóbbi években már megszokhattuk, a fehér trikó a legjobb magyar versenyzőnek, a piros a hegyi pontverseny győztesének, a zöld a pontverseny első helyezettjének, a sárga pedig az összetett éllovasának jár.  

Ezt követően a csapatoké lett a főszerep: a mezőny legnagyobb sztárjait és a magyar klasszisokat egyaránt hangos tapssal köszöntötte a helyszínre kilátogató többszáz néző. Különösen a Tour de Hongrie történetének első két világbajnoka, Peter Sagan és Mark Cavendish volt népszerű. A két legenda a csapatbemutatót követően egy nyilvános sajtótájékoztatón válaszolt a kérdésekre.

Sagan a szívműtéte után, a regeneráció miatt sok időt vesztett a felkészüléséből, így háromhetes edzésidőszak után érkezett Magyarországra, hogy segítse csapatát, a kontinentális Pierre Baguette-et, és versenykilométereket gyűjtsön. "Egészségügyi szempontból minden rendben lesz, jól érzem magam, napról napra meglátjuk majd, hogy megy a dolog. Már elértem a pályafutásomban, amit elértem, itt az ideje annak, hogy élvezzem, ezért is határoztam el, hogy hegyikerékpározni fogok" - utalt Sagan arra, hogy ebben a szakágban igyekszik kvótát szerezni a párizsi olimpiára. Mint mondta, kiváló volt a téli felkészülése, a beavatkozás azonban megváltoztatta a helyzetet. - "Örülök, hogy most visszatérhettem az országúti versenyzéshez régi barátokkal a World Tourból, nagyon élvezem az ittlétet."

Cavendish pozitívan értékelte a 2024-es Magyar Körverseny útvonalát, és kiemelte, hogy a szurkolók számára mennyire kedvező a körpályás kialakítás. "Nagyon szívélyes fogadtatásban részesültünk, és alig várjuk, hogy még többet láthassunk Magyarországból" - tette hozzá.

A 45. Tour de Hongrie május 8-án Karcag-Hajdúszoboszló szakasszal rajtol. Egy nappal később Tokaj-Kazincbarcika, majd Kazincbarcika-Gyöngyös-Kékestető és Budapest-Etyek etapok várnak a kerékpárosokra, mielőtt május 12-én a Siófok-Pécs szakasz végén célba érnének. Magyarországon az M4 Sport a rajttól a célig élő adást biztosít, de az Eurosport online felületein is elérhető lesz naponta két órányi élő közvetítés magyar kommentárral, illetve magyar nyelvű összefoglalókat közvetít minden nap végén az Eurosport 1 csatornája.

A verseny végleges rajtlistája ITT érhető el.